Välkommen till min nya blogg!

Hur kommer hösten se ut för oss vikarier? Vad blir det för fortbildningar? Hur får man Diplomet? När började ni samarbeta med BRIS? Vad är en Pluggmentor? Min kompis sa att ni har nya projekt på gång, vad är det för projekt? Varför kan man inte läsa om lektionstips på er hemsida? När öppnar Läxhuset? Hur ser det ut inne på bemanningen? Hur kan ni vara så pigga på morgonen? Är det sant att ni kommer utse årets vikarie? Och hur går det till? De här frågorna fick jag ställda till mig strax innan min sommarledighet, av några vikarier som jobbar tillsammans med oss.  Just då hade jag inte möjligheten att ge svar på alla frågor.

Självklart vill jag kunna ge er svar på frågor som kan dyka upp och även ha möjlighet att informera er på ett enkelt och trevligt sätt. Därför gör jag en blogg som jag hoppas inspirerar,informerar och berör.
En blogg som fyller en funktion,där jag snabbt kan ge er en inblick i vad vi på VRE kontoret gör, hur jag i min roll tänker kring de nya projekten, den dagliga verksamheten och framtiden.

Men framförallt önskar jag att bloggen kan bli ett forum för oss att mötas i en meningsfull dialog. Kom gärna med synpunkter, tankar och idéer. Kom ihåg att ni som arbetar som vikarie för VRE har kollegor "ute på fältet" och arbetsgivare på kontoret. Kommunikationen oss emellan är oerhört viktig. Och där ska vi på VRE försöka bli bättre.

Jag är passionerat intresserad av trender, tendenser och nyheter. Nyfiken på vilka ni är och hur ni ser på arbetet, kollegor,vardagen och framtiden. Därför kommer vi i september dra igång något som heter Stafettpinnen. Stafettpinnen kommer att vandra mellan er vikarier månadsvis. Den som får pinnen gör vi ett reportage om på hemsidan.
Det är ni vikarier som väljer vem av era kollegor som får stafettpinnen nästa gång.

Den här hösten är startfält för många nya projekt, stora som små. Era  frågor gällde just dessa. Projekten är många och jag kommer inte gå in på dem nu. Men följ gärna projekten genom bloggen som kommer och tyck till. Jag rekommenderar er också att kontinuerligt gå in på vår  nya hemsida. Där kommer ni kunna få svar på många av ovannämnda frågor. Vi har lagt ut lektionstips för er som behöver lite underlag inför terminen som snart börjar. Den nya hemsidan kommer förhoppningsvis ligga ute inom en till två veckor. Jag kommer flagga här på bloggen när den är ute och Emma kommer informera om det i vårt veckobrev till er vikarier.Tyck gärna till om både hemsidan och veckobrevets innehåll. Så vi kan bli ännu bättre!

 Läs mer om BRIS, följ vårt samarbete och nästa föreläsningstillfälle i höst på nya hemsidan.

Så till sist hoppas jag att ni kommer få en lärorik, givande och rolig höst tillsammans med oss på VRE. Och nja.. vi är inte alltid så morgonpigga som vi låter.
TIlls vi hörs igen,
Det här är bara början!

Charlotte Alkeborn, VD


RSS 2.0