Vad ställer vi för krav på dagens vikarier och bemanningsföretag?

Kan det vara så att jag missat debatten kring Sveriges vikarier ute på skolorna? Att det i verkligheten parallellt med skoldebatten faktiskt  också diskuteras runt vikariens roll i mötet med barn och unga?  Eller är det så tyst om vikarieyrket som jag tror? Varför? Intresset borde vara stort! Det är 100 tals vikarier ute i Sveriges skolor och förskolor dagligen. Deras kunskap, personlighet och egenskaper kan vara avgörande för hur barnets skoldag ter sig.Att arbeta som vikarie är en nyttig erfarenhet och en bra merit i Cv:t. Eller det borde det vara och det borde ställas krav! Det är vi vuxna skyldiga våra barn och unga! Var är debatten? Var är intresset?

Jag önskar att vikarieyrket lyfts fram och att det börjar ställas krav på oss bemanningsföretag och kommuner som arbetar med och mot våra barn och unga i förskolan och skolan! Att det inte är priset som är avgörande i en upphandling utan att kvalitén väger tyngst! Med kvalitet syftar jag på en god vuxen förebild som arbetar på ett auktoriserat bemanningsföretag som brinner för den pedagogiska verksamheten och barn & unga!.Ett bemanningsföretag som har förmågan och kapaciteten att alltid arbeta med matchning och kvalitet.

När jag hämtar mina barn på förskolan eller skolan vill jag inte mötas av en oinspirerad eller oengagerad person! Jag vill som förälder känna mig trygg i vetskapen om att mina barn får möjlighet att träffa inspirerande vuxna som tillför dem gott även om de inte är behöriga lärare eller fast personal! En inspirerande person som är till stor hjälp på skolan. En vikarie som kommer från ett  bemanningsföretag som jobbar med utbildning och fortbildning av sina vikarier.

Det är så vi på VRE jobbar! Vi eftersträvar att alltid ha kvalitén i fokus! Vi tror på vikten av goda förebilder ute i skolor och förskolor och vi är stolta över våra kunder som tycker som oss. Kvalitén är viktig! Jag hoppas att vi kan vara med och lyfta kvalitén och inspirera politiker och media till att låta fokus även ramla över på de unga vuxna vikarier som gör ett fantastiskt viktigt, svårt och roligt jobb dagligen ute på skolor och förskolor runt om i hela Sverige! Det borde vara ett naturligt inslag i skoldebatten!

 Gå gärna in på vår hemsida http://www.vre.se/ och läs mer om hur vi på VRE Education arbetar. 
Hälsningar
Charlotte


RSS 2.0