Nominering Årets Vikarie 2008

Nu är det officiellt vilka de 27 nominerade vikarierna är! Om du är nyfiken på vilka de nominerade är går det att läsa om på vår hemsida www.vre.se. Den 10/12 på Nobeldagen delar VRE ut priset till vinnaren av Årets Vikarie. Prisutdelningen är på Viktor Rydberg Gymnasium vid Jarlaplan. Samtidigt har vi glöggavslutning för alla fantastiska vikarier som jobbar med oss. 
Hälsningar 
Charlotte Alkeborn 
VD VRE Education 
[email protected]

Läxhuset - ett färdigt koncept i väntan på att få presenteras

OM DRYGT 2 VECKOR delar VRE för första gången ut priset Årets Vikarie. Nomineringsarbetet är i slutfasen och på måndag den 24/11 blir det officiellt på www.vre.se vilka de nominerade vikarierna är. Efter det kommer vi i juryn påbörja arbetet med att utse årets finalist.
Priset kom till för att lyfta och driva debatten om kvalitativa vikarier och hur viktigt deras arbete är i mötet med barn och unga. Sist men inte minst för att vikarieyrket i sig både är roligt, svårt och lärorikt och därför värt att lyfta. 
Många av våra vikarier är unga akademiker, högskolestuderande, drömmande och kloka människor som är på väg någonstans och med en stark framtidsvision. I den processen är arbetet som Vikarie, Pluggmentor eller Läxhjälpare till stor hjälp för att stärka självkänslan, empatin, sin flexibilitet, förmågan att improvisera, ledarskapsådran och få möjlighet till att växa i mötet med många, intressanta och olika, små som stora människor.
Vi på VRE har en nogrann urvalsprocess och utbildar alla vikarier innan de åker ut på uppdrag. Camilla Bertilsson, utbildningsansvarig hos oss, leder vikarieutbildningen och fortbildningen på VRE. Bland annat guidar hon de blivande vikarierna i ämnen som pedagogik, FN:s barnkonvention och ledarskap . För mer information och agenda kring handledningsträffar, fortbildningar och föreläsningar gå in på hemsidan www.vrg.se/templates/pages/edStandardPage____895.aspx

I gårdagens SVD (20/11-08) var det en mycket intressant artikel "S utlovar gratis läxhjälp till alla" där Läxhuset nämns, www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2070925.svd Jag är glad att debatten kring läxhjälp lyfts och stolt att VRE får ta del i den. 
Min förhoppning är att VRE:s Läxhus kan fortsätta inspirera, vara delaktig i debatten och en hjälp till att faktiskt komma närmare en bra lösning som fungerar i praktiken och inte bara i teorin eller avstannar som populistiska argument .
 Varför belasta skolor med att driva Läxhjälp efter skoltid? Då ett opolitiskt utbildnings - , bemannings - och rekryteringsföretag som VRE, både har erfarenheten, resurserna, och kapaciteten att genomföra och erbjuda skolor vårt färdiga koncept? Låt skolorna fokusera på att utveckla sitt viktiga arbete under skoltiden! Hur mycket kan vi begära av dagens skolor?

 Läxor har alltid gjorts efter skoltid och det är inte alltid föräldern är det bästa bollplanket. Men inte heller lärarna man är elev hos och som arbetar på skolan. På Läxhuset märker vi att ungdomarnas motivation och självkänsla stärks när de möter Läxhusets unga vuxna läxhjälpare och estetiska pedagoger, personer som inte är en del av deras vardag i skolan eller i hemmet. Detta skapar en öppen, organiserad, konfliktfri och prestigelös miljö att arbeta och växa i.
 Vi på VRE kan med stadens hjälp och samtycke presentera olika paketlösningar mot skolor. Vad väntar vi på när vi vet att behovet är stort och många behöver hjälp?
Läs mer på vår hemsida www.vrg.se/templates/pages/edStandardPage____803.aspx och hör gärna av er!


Trevlig helg!
Charlotte
[email protected]
www.vre.se


Soligt i svåra tider & Läxor- För vems skull?

Jag får ständigt mejl från vänner och bekanta som berättar om varsel på företagen och svåra tider. Det känns mörkt  och ovisst för många. Mitt i mörkret lyser en sol över VRE. Det känns extra härligt, så här i svåra tider, att vi kan erbjuda hjälp till både skolor och förskolor och arbete till  våra vikarier. På kontoret är vi rosiga om kinderna och pusslar som bäst för att bemanna uppdrag samtidigt som vi drar i olika projekt.
Vår Pluggmentortjänst har breddat sig och nu kan vi erbjuda barn och ungdomar musikundervisning i hemmen. Om du som vikarie läser det här anmäl dig till vår Pluggmentortjänst! Du behövs! Just nu har vi behov av Pluggmentorer i matematik. Att arbeta som Pluggmentor är en väldigt bra erfarenhet som visar sig på Diplomet du kan få från oss. Läs mer om både Diplomet och Pluggmentor på vår hemsida www.vre.se .

Kom med tips på bra länkar jag kan lägga ut på bloggen. Och kika in på de länkar som ligger här. Hoppas ni anser dem matnyttiga.

Gå gärna in på www.viforaldrar.se och läs den intressanta artikeln: Läxor - För vems skull? och tyck till. VRE medverkar som enda utbildnings-, bemannings- och rekryteringsföretag i en debatt som berör oss alla.
Hälsningar
Charlotte


Höstlovet är slut och spökena ska plockas ned från träden.

Höstlovet är slut och spökena vi så tålmodigt gjorde innan Halloween och hängde upp i träd och buskar på tomten, har nu blivit av med sina läskigt målade ansikten. De ser ut som snälla vita små och stora bollar som hänger glatt och väntar på att tas ned. Som så mycket annat  som ska tas ned eller bort, utvecklas, effektiviseras eller omjusteras när höst börjar slå om till vinter.

Här på VRE är det inga spöken som ska plockas ned efter Halloween men vi laddar våra batterier för nu har vi högtryck. Och så mycket kul på gång! Vi har fått in nominering av Årets Vikarie från skola, tack alla skolor som nominerat! (Eftersom jag sitter i Juryn får jag inte se vilka som är nominerade ännu) Otroligt nyfiken.
 
Vårt första nyhetsbrev har skickats till både kund och vikarie.Vad roligt att ni är flera vikarier som kommenterat vårt nyhetsbrev. Era kommentarer hjälper oss att bli bättre, så ett stort tack! Vi kommer ha en flik på hemsidan där man kan gå in och läsa kommentarer, både ris och ros om VRE och våra projekt. Det filas även på ett pressrum eftersom VRE  har synts medialt en hel del! Jag hoppas ni kommer tycka det kan vara intressant att följa.

  
Glöm inte att gå in på vår hemsida och läs om Stafettpinnen - den handlar om er.

PS
. Jag lovar att bli mer aktiv på bloggen. Det är aldrig försent att utvecklas.
Nu ska jag hem och plocka ned mina spöken och  hänga upp något nytt..hm..lite färgglada lyktor kanske..
Charlotte


RSS 2.0