Avskaffa alla vikarier

Vilken tur att kritdammets tid är förbi -  den tid då tydligen vem som helst kunde vikariera på skola,enligt Elisabeth Nihlfors. Det är min tolkning av en mycket intressant intervju med henne i tidningen Lära. Jag önskar att hon istället för att kritisera dagens vikarier utforskade den intressanta utvecklingen och framstegen som har skett inom det yrket.
Artikeln går helt emot hennes vision kring skolan som en "mötesplats där olikhet och mångfald gör fler delaktiga"

När jag blev tillfrågad VD tjänsten på VRE Education kände jag enbart stolthet över att få ansvara över en organisation som arbetar så gediget med att bland annat utbilda unga vuxna till vikarier. Därför provocerar artikeln!Därför inspirerar artikeln!

Vi vet att våra vikarier är till stor hjälp. Vi vet att vi kan bli bättre-det strävar vi efter varje dag.
Ur elevens perspektiv är det befriande, roligt,intressant, inspirerande etcetera att få möta en duktig vikarie. Och för vikarien är det en möjlighet till ett viktigt arbete! En möjlighet att förgylla sitt CV. För skolan -en hjälp!
Visst vore det synd att förlora den mångfalden

Gå gärna in på vår hemsida www.vre.se och läs mer om vår kundutvärdering som visar att VRE  fått sort förtroende av sina kunder i utvärderingen.Kika även hur vår urvalsprocess ser ut.
Hos oss kan inte vem som helst jobba som vikarie!
Tidningen Lära är varmt välkommen att se hur vi arbetar. Det vore roligt att ses!

Charlotte

RSS 2.0