Startup 2008

  Idag öppnar vi Läxhuset!

Så vitt jag vet det första Läxhuset i Sverige som erbjuder både organiserad läxhjälp, estetisk verksamhet och en mötesplats för ungdomar. Jag vill börja med att tacka er familjer för ett fantastiskt gensvar och stort tack till våra duktiga läxhjälpare! Det är så härligt och peppande att samtala med er alla. Eftersom det här är startup, så blir det att vi gör det tillsammans.

Läxhuset och VRE Education har uppmärksammats medialt och igår pågick en debatt kring betald Läxhjälp och privilegierade ungdomar. En intressant debatt eftersom läxhjälp alltid funnits. En hjälp familjer från alla samhällsskikt behövt ta till emellanåt. Det fick även min familj. Jag hade enormt roligt i skolan, stormtrivdes. Men hade ingen motivation, intresse eller tid att "plugga". Min mamma gav mig möjligheten att få extra hjälp utanför skolan. Och visst kommer jag från en privilegierad familj om man mäter priviligerad i kärlek och engagemang. Men mäter man privilegierad i ekonomiska termer, så hörde vi inte till "De ekonomiskt privilegierade" men inte heller till de som har det svårast. Min ensamstående mamma gjorde en prioritering och det vet jag att många andra familjer gör dagligen. Det är inget nytt.

Stockholm citys chefrredaktör Mikael Nestius skriver " VRE Education har avancerad läxhjälp för de barn som har råd att betala. Och antagligen är det här bara början".  Jag skulle istället för avancerad säga organiserad och handledande läxhjälp. Och det sista att det antagligen bara är början, det hoppas jag verkligen! Vore otroligt medelmåttigt om VRE hade ensamrätt på att erbjuda läxhjälp till ungdomar. 

 Jag hoppas att VRE med både Läxhuset och Pluggmentor kan inspirera att utveckla utbildningsfrågan, istället för att debatten fastnar i klassfrågor. Vi måste göra allt vi kan för att hjälpa våra ungdomar. Och det är det vi på VRE gör på vårt sätt och tanken är att det bara är en början!


Hälsningar
Charlotte Alkeborn, VD


RSS 2.0